Raspunsul Intrebarii: Ce Metodă Aleg Pentru Polish Faruri Eficient?

Toți dorim să avem și să ne mândrim cu o mașină care arată bine...

și pentru asta încercăm să facem tot posibilul pentru a o proteja de diferiți factori externi. Fie că e vorba de vopsea, de jante, de parbriz sau de faruri, încercăm să le menținem pentru ca mașina noastră să aibă un aspect pe cât se poate de nou.

În cazul farurilor sunt multe metode “rapide” prin care aspectul unui far mătuit poate fi readus la un luciu aproape inițial. În majoritate aceste metode sunt vehiculate pe Social Media și YouTUBE. Doar că pe cât de rapide sunt aceste metode pe atât de repede efectul lor “se evaporă”, în unele cazuri la propriu.

Iată cum fac unii:

1. Metoda pasta de dinți

Este cea mai populară pentru că e cea mai la îndemăna.

De ce funcționează?

Pentru că pasta de dinți la bază este o pastă abrazivă de curățare și în componența sa are și un agent care înlesnește alunecarea.

Noi ne polisham dinții de fiecare dată când ne spălam pe dinți. Fară acel agent ne-am zgăria și șlefui smalțul. Aceasta este explicația de ce este folosită pasta de dinți.

În principiu ar trebui să funcționeze. DAR! Funcționează din cauza unei iluzii: agentul fluidizant din compoziția pastei de dinți este uleios și aceasta face ca aspectul suprafeței de plastic după îndepărtarea pastei să fie lucios. Este adevărat că frecarea suprafeței din plastic cu pasta produce o polishare, însă este superficială și acesta este motivul de ce este și de scurtă durată.

 

2.   Metoda WD-40

Vine direct de la sursă,

adică de la cei ce produc WD-40 [un ulei mecanic] ce a fost re-marketat cu sloganul “utilizări multiple” sau “utilizări infinite”. Astfel cei ce produceau un ulei de ungere pentru utilajele mecanice s-au gândit că nu numai cei din industria grea pot fi clienții lor, ci și consumatorii de rând, așa că le-au dat oamenilor idei și… oameni le-au pus în practică. Și așa s-a ajuns ca cei de la WD-40 să sugereze folosirea produsului și pe faruri.

Și… în acest caz avem de a face doar cu o mascare a mătuirii deoarece uleiul intră în zgârieturi, crăpături și pori și formează o peliculă pe suprafața de plastic similară cu cea lăsată de ceară pe caroserie. În această metodă nu există șlefuire sau polishare.

Chiar și ei o spun:

“Există mai multe tutoriale pe YouTube care îți arată efectul WD-40 asupra opticii farurilor. Însă este cu adevărat eficient acest produs? Dar, dar nu durează în timp. Într-adevăr, pe loc, produsul cu multiple utilizări WD-40  vă reduce opacitatea carcasei farului. De cealaltă parte, acest truc este temporar și durează doar câteva zile sau săptămâni. Pentru a îndepărta cu adevărat opacitatea farurilor, va trebui să îi redai aspectul de nou cu puțină hârtie abrazivă și lustruire.”

 
 

3.   Metoda Șervetele Chimice

Această metodă constă în curățarea farurilor de impurități iar apoi ștergerea plasticului cu aceste șervetele umede ce au impregnate o soluție ce lasă suprafața clară. Metoda este foarte atractivă pentru că are aspectul unui spectacol de magie: rezultat uimitor și instant.

O singură problemă: deoarece acest proces este unul chimic, afectează lentila de plastic a farurilor. E adevărat că în prima fază lichidul din șervețel face aproape ceea ce WD-40 face și mai precis intră în zgârieturi, crăpături și pori însă nu se oprește acolo. Soluția rămâne activă și pentru a ajunge la aspecul clar al materialului trebuie să reacționeze cu el. Din această cauză materialul este compromis și în ceva timp va ajunge să se degradeze însă de această dată uniform.

Ca să facem o comparație… ca și cum ați folosi Clor să spălați rufele dar folosiți prea mult și distrug materialul.

De accea noi vă aducem aceste servicii care de fapt sunt cu mult mai complexe decât o simplă polishare. O polishare înseamnă o simplă aplicare a unui agent de polishare cu un pad de bumbac cu sau fară ajutor mecanic. Nimic mai mult. E ceva similar cu spălatul dinților sau curățatul suprafeței de sticlă a unei plite mai noi.

Serviciile noastre includ un proces complet special conceput [nu de noi] pentru ca rezultatele să se mențină o perioada îndelungată de timp. De aceea noi oferim o garanție de 2 ani.

Deci procesul nostru include degresare, șlefuire în 4 stagii, finisare și apoi polishare, iar la final aplicare de protecție cu tehnologie nanoceramică.

Această “sticlă lichidă” cum o numesc specialiștii din domeniu este “ceramic coating” și apară polimerul împotrivă UV și a intemperiilor, este hidrofug, penetrează materialul pentru a îi completa structura, rezistă la temperaturi de până la 720C și lungimea de viață a protecției este între 3 și 5 ani.

Depinde de Dvs ce doriți să faceți, cât de mult țineți la mașina Dvs și cât de îndelungat doriți să fie rezultatul soluției pe care o alegeți.

Dă mai departe